vrouwduiken

Kerkrade-West

Kerkrade-West is een wijk in Kerkrade met ruim 15.600 inwoners en bestaat uit de buurten Heilust, Spekholzerheide, Kaalheide, Gracht en Terwinselen. Kerkrade-West is een sterke wijk met een aantal belangrijke ‘motoren’ op economisch, toeristisch en recreatief gebied. Het gebied herbergt immers drie grote bedrijventerreinen en voorzieningen als het Parkstad Limburg Stadion, de Botanische Tuin, Kasteel Erenstein en GaiaZoo Kerkrade.Tegelijkertijd gelden de grote opgaven, waar de Regio Parkstad Limburg de komende jaren voor staat, ook voor Kerkrade-West. De dalende inwonertallen versterken de problemen op fysiek, sociaal en economisch gebied en vragen om een gezamenlijke aanpak.

 

Blijvend aantrekkelijk
Jaren geleden zijn HEEMwonen en de gemeente al gestart met investeringen die het gebied ook voor de toekomst aantrekkelijk moeten houden. HEEMwonen heeft de eerste ingrepen in de woningvoorraad uitgevoerd, waaronder de nieuwbouw van het woon-zorgcomplex (De Lupinehof) in de Lupinestraat. De gemeente is gestart met de aanpak van meerdere voorzieningen op het gebied van sport en welzijn. Zo krijgt West de beschikking over een geheel nieuw gemeenschapshuis, 't Westhoes. Daarnaast is een kwaliteitsslag in het woningaanbod gerealiseerd door diverse nieuwbouwprojecten te ontwikkelen. Met het totaal vernieuwde woon- en winkelgebied aan het Carboonplein heeft Kerkrade-West een mooi en bruisend winkelhart.

 

Stadsdeelvisie
De gemeente Kerkrade, de provincie Limburg, HEEMwonen en de Stadsregio Parkstad Limburg hebben in 2010 de handen ineen geslagen en samen een visie ontwikkeld. Tijdens diverse wijkconferenties hebben ook buurtbewoners mee kunnen denken over de toekomst van 'hun wijk'. De visie geldt als centrale onderlegger voor de grootschalige verbeteropgave van Kerkrade-West. Alle concrete projecten in Kerkrade-West zijn gebaseerd op deze visie. De kernboodschap van de stadsdeelvisie 2020 is ‘West wint aan ruimte’; meer ruimte om te wonen, werken en spelen.

 

Lees de Stadsdeelvisie 2020

 

Lees de 10 meest gestelde vragen over sloop

 

Samen verder
De gemeente Kerkrade, HEEMwonen, de Stadsregio Parkstad Limburg en de provincie Limburg  gaan samen verder op de ingeslagen weg. Lokaal zullen de gemeente Kerkrade en HEEMwonen de kar trekken waarbij ook partners in de wijk actief worden betrokken. Denk daarbij aan bewoners en ondernemers en aan uiteenlopende instellingen op het gebied van zorg en welzijn, onderwijs, veiligheid, economie en toerisme.

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten