bejaarden

Weet jij een leuke en pakkende naam voor de nieuwe MFA in West?

Voorfront MFA WestNa de zomervakantie wordt gestart met het verbouwen van de voormalige kerk in de Heilust tot Multifunctionele Accommodatie. Omdat ‘MFA’ een werktitel is en mensen niets zegt, is besloten een nieuwe naam te verzinnen voor het gemeenschapshuis. Graag willen we de mensen in West, maar ook de toekomstige gebruikers van het gebouw en andere geïnteresseerden, de kans geven om mee te denken over een nieuwe naam. Een jury, bestaande uit zowel bewoners, toekomstige gebruikers, professionals en bestuurders van gemeente en HEEMwonen, zal zich buigen over de inzendingen en één naam kiezen. De winnaar krijgt een ‘Uitje Kerkrade’ en natuurlijk de eer dat het gebouw zijn of haar verzonnen naam draagt.

 

Hoe gaat het in zijn werk?
Ga naar de startpagina van deze website. Daar staat een digitaal invulformulier. Vul dit in en klik op verzenden. 

 

Het is ook mogelijk om bij de gemeente een formulier op te halen. Meld je in het oude Raadhuis, Markt 1, bij de balie. Daar liggen formulieren klaar. Inleveren kan ook weer op die locatie of je kunt het in een gesloten envelop in de brievenbus gooien bij het Informatiecentrum aan de Kampstraat 69. Vermeld dan wel even op de envelop: gemeente Kerkrade, prijsvraag MFA.

 

Ideeën kunnen worden ingediend tot en met woensdag 6 juli aanstaande. Nog voor de zomervakantie wordt de winnaar bekend gemaakt en natuurlijk de nieuwe naam!

 

Gemeente Kerkrade, HEEMwonen, Stadsregio Parkstad Limburg en provincie Limburg hebben een visie op de toekomst van de wijk Kerkrade-West. Een wijk waar de leefbaarheid onder druk staat, mede veroorzaakt door krimp. Maar de krimp, oftewel de dalende inwoneraantallen, biedt juist kansen en maakt de uitvoering van de visie echt mogelijk. De samenwerkingspartners werken samen mét de inwoners van de wijk aan de ontwikkeling en toekomst van de wijk en die van haar inwoners. Met lef, daadkracht. In de toekomst hebben de inwoners van de wijk méér ruimte om te wonen, werken en spelen. Dit bevordert het plezier, sfeer en het vertrouwen. Maar de wijk wordt ook aantrekkelijk gemaakt voor mensen buiten de wijk door een uitbreiding van toeristische voorzieningen. “We laten hier zien hoe je problemen ombuigt naar kansen. En dat doen we gelukkig niet alleen; dat doen we samen.”

Het project ‘Kerkrade-West’ wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de Stadsregio Parkstad Limburg.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten