man

Wederom duurzame renovatie in West

Naast de 153 duurzaam gerenoveerde woningen in Kaalheide, die samen de Bestaande Wijk van Morgen vormen in Kerkrade-West, start BAM in opdracht van HEEMwonen na de bouwvak met de verduurzaming van nog eens 94 woningen.


Werkzaamheden 62 woningen

Bij 62 woningen wordt het dak geïsoleerd, de pannen vanaf de buitenzijde vernieuwd en er worden zonnepanelen op het dak geplaatst. De bestaande kozijnen worden door kunststof kozijnen vervangen. Ook wordt de voordeur vervangen door een houten voordeur en de kruipruimte wordt geïsoleerd. De golfplaten van de berging worden vernieuwd en de bergingsdeur wordt geschilderd. Dan worden de woningen vrijgemaakt van asbest (in diverse materialen op zolder en in de borstweringen is asbesthoudend materiaal verwerkt).   


Informatievoorziening bewoners
Inmiddels heeft HEEMwonen de bewoners van deze 62 woningen al samen met BAM in de modelwoning ontvangen om ze te laten zien welke werkzaamheden we aan de woningen gaan uitvoeren. En 62 procent van de bewoners was aanwezig tijdens één van de drie bewonersavonden. Vanaf deze week zijn de opnames bij de bewoners thuis ingepland. Bewoners hebben inmiddels een informatieboekje ontvangen. De renovatie van deze 62 woningen betreft de volgende adressen: Dahliastraat 37 t/m 53 oneven, Fresiaplein 1 t/m 19, Heiveldstraat 130 t/m 136 even, Tulpenstraat 2 t/m 12 even, Tulpenstraat 1 t/m 21, 25 31 35 oneven, Rozenstraat 20 t/m 32 even en de Rozenstraat 33 en 35.    


Werkzaamheden 32 woningen
Bij de overige 32 woningen worden alleen zonnepanelen op het dak aangeboden omdat bij deze woningen enkele jaen geleden al energiebesparende maatregelen hebben getroffen. Dit betreft de volgende adressen: Dahliastraat 42 t/m 56, Begoniastraat 2 t/m 32 en de Kasperenstraat 62 t/m 76. Ook deze bewoners hebben inmiddels een informatieboekje ontvangen.   

Dit project is onderdeel van de zgn. Energiesprong: een subsidie die wij alleen krijgen als we bij 212 woningen een CO²-reductie van 45 procent behalen. De 153 woningen van de Bestaande wijk hebben hieraan al een grote bijdrage geleverd. De rest moeten we bij deze 94 woningen behalen.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten