man

Volgend onderdeel aanleg Park West

Eind augustus en begin september vonden de laatste werkzaamheden plaats van onderdeel 3 van de aanleg van Park West. Er zijn fietsnietjes gekomen nabij het Roda JC Kerkrade-Court en de gaten in het asfalt (waar de banken zijn geplaatst) werden dicht gemaakt. Het is nu tijd voor de uitvoering van de volgende fase.

 

Wat

Het volgende onderdeel bestaat uit een nieuwe opzet van (een gedeelte van) de Geraniumstraat, de Gladiolenstraat en het Papaverplein. Ook zal het bovenste deel aan de Kaalheidersteenweg ingericht worden. Zo worden de paden aangelegd en komen er twee grotere HUP’s: één voor kleine en één voor grote honden. En er komt straatmeubilair, verlichting etc. Alles is in de stijl van de rest van het park.

 

De bestaande wegen worden volledig vervangen door nieuwe materialen. Bij de materiaalkeuze is besloten rood/zwarte betonstraatstenen aan te brengen in de rijweg, zwarte betonstraatstenen in de parkeervakken en grijze trottoirtegels in de voetpaden. Ook komen er groenvakken. Het lijkt allemaal op hoe de Gladiolenstraat er nu uit ziet aan de andere zijde Lupine-Spireahof. Dit is al klaar. De huisaansluitingen van de riolering zullen tot aan de perceelgrens vernieuwd worden. Een deel van de Gladiolenstraat (achter Spireahof) gaat weg en wordt een fiets/wandelpad. 

 

Wanneer

De werkzaamheden starten eind september en zullen ongeveer 4 maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Hinder

Hoewel er alles aan wordt gedaan om hinder te voorkomen, is dit niet helemaal uit te sluiten. Wij vragen hiervoor begrip.

 

Parkeren

Gedurende de werkzaamheden zal er tijdelijk op een andere locatie geparkeerd moeten worden.

 

Meer informatie / ideeën

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Kerkrade, bereikbaar onder nummer 14 045.

U kunt ook mailen naar ...

 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten