bejaarden

Vervolg op tv-serie 'Mijn Heilust'

Terug van weg geweest

Na 8 jaar is er een vervolg op de tv-serie ‘Mijn Heilust’. Vanaf zaterdag 22 september zijn tien afleveringen over de Heilust te zien op L1. Omdat er steeds minder bewoners zijn (krimpende bevolking) zijn er steeds minder huizen nodig. Samen met bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, gemeente Kerkrade, provincie Limburg, Stadsregio Parkstad Limburg en HEEMwonen is een stadsdeelvisie opgesteld. De kernboodschap van deze visie is: ‘West wint aan ruimte’; meer ruimte om te wonen, werken en spelen. 

 

Grondige aanpak

Om deze ruimte te creëren, heeft HEEMwonen in Kerkrade-West de afgelopen jaren heel wat woningen gesloopt. Woningen die niet meer voldeden aan de wensen en eisen van deze tijd. Ook maken we bestaande woningen geschikt voor de toekomst. In de Bestaande Wijk van Morgen in Kerkrade-West hebben we 153 woningen extreem energiezuinig opgeknapt en in de Gladiolen- en Spireastraat hebben we 22 zeer duurzame nieuwbouwwoningen gebouwd. Op dit moment werken we hard aan Energiek Heilust waarbij we 332 woningen energiezuinig maken. Ook heeft de gemeente de openbare ruimte vernieuwd. Park West is vorm gegeven en ruimte om te spelen is ontstaan door de speeltuin die geheel in het teken van de mijnen staat. In maart van dit jaar is in de voormalige kerk ’t Westhoes geopend. Inmiddels hebben diverse verenigingen, zorgpartijen en de Buurtkamer hun plekje daar al gevonden. De ontwikkeling die de Heilust de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is in beeld gebracht voor de tv-serie Mijn Heilust.


Klik hier voor de nieuwe afleveringen van 'Mijn Heilust'.

 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten