vrouwduiken

Verhuizing Buurtkamer en muurschildering

 

De Buurtkamer in de Geraniumstraat verhuist van huisnummer 9 naar huisnummer 7.

Huisnummer 5 en huisnummer 7 blijven namelijk gedurende de sloop van de woningen en de opbouw en inrichting van het park staan. Het is de bedoeling dat zodra de kerk omgetoverd is tot Multi Functionele Accommodatie de Buurtkamer daar zijn plekje zal krijgen. Zolang deze nog niet klaar is, huist de Buurtkamer op nummer 7.

De vrijwilligers zijn hard aan de slag om huisnummer 7 in paraatheid te brengen voor alle activiteiten georganiseerd door en voor buurtbewoners uit de Heilust.

 

Muurschildering

16.09.14 Miriam Vleugels bij BuurtkamerKunstenares Miriam Vleugels heeft in het kader van haar project ‘Vleugels verbindt’ aangeboden om de nieuwe Buurtkamer te voorzien van een kleurrijke muurschildering. Een aanbod dat wij met twee handen hebben aangegrepen. Uiteraard pas nadat de eigenaar van het pand hiervoor toestemming had verleend. Wij denken dat de Geraniumstraat die vrolijke noot in de komende periode van sloop hard kan gebruiken.

Miriam schildert ‘vleugels’ op de zijgevel, enerzijds omdat de kunstenares haar eigen vleugels internationaal aan het uitspreiden is en anderzijds omdat de Buurtkamer buurtbewoners ‘vleugels’ geeft.

 

Om iedereen vleugels te geven kan men ‘in het schilderij’ gaan staan en een foto maken, waardoor men zelf vleugels krijgt, dit alles met de gedachte:  blijf dromen en blijf je vleugels uitspreiden. Maandag 15 september is Miriam aan de slag gegaan. Vanaf donderdag 18 september is de schildering klaar en kan deze bewonderd worden.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten