meisje_hurkend

Sociaal statuut Gladiolenstraat e.o. getekend

Vandaag ondertekenden het actiecomité, de Huurdersraad Kerkrade en HEEMwonen het sociaal statuut voor de 50 in fase 1 te slopen woningen Gladiolenstraat e.o. De ondertekening is een belangrijke stap in het plan van aanpak voor de buurt.  

 

Gladiolenstraat sociaal statuut 1-7-2013 webSociaal statuut

Het sociaal statuut heeft betrekking op de woningen Geraniumstraat 5 - 31, Lupinestraat 39 - 49, Gladiolenstraat 49 - 107. Op het kaartje zijn dit de rood gemarkeerde woningen. Deze woningen worden naar verwachting in 2014 gesloopt.
In het sociaal statuut zijn onder meer afspraken gemaakt over een verhuiskostenvergoeding, huurgewenning en leefbaarheid. De betreffende bewoners krijgen voorrang op andere woningzoekenden nadat ze zich hebben ingeschreven als woningzoekende bij Thuis in Limburg. Lees het sociaal statuut.

 

In de folder Mijn woning wordt gesloopt, wat nu wordt het sociaal statuut toegelicht. Lees de folder

       

 

Plan van aanpak Gladiolenstraat en omgeving Kerkrade

 

 

Overige 49 woningen
Naar de 12 woningen Gladiolenstraat met de even nummers vindt nog een onderzoek plaats: renovatie, samenvoegen of sloop. Voor de overige 37 te slopen woningen wordt over een jaar een sociaal statuut gesloten. Deze woningen worden naar verwachting eind 2015 gesloopt.

 

Asbestonderzoek
Het asbestonderzoek loopt. We verwachten aan het eind van deze week de resultaten. De GGD beoordeelt de onderzoeksresultaten. Daarna koppelen we via een Nieuwsbrief terug naar de bewoners.


Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten