man

Overdracht kerk in de Heilust

 

Op dinsdag 11 maart vond de officiële overdracht plaats van de kerk in Heilust in Kerkrade-West. Dit gebeurde door het ondertekenen van de contracten. Namens de Stuurgroep Kerkrade-West ondertekende voorzitter en wethouder Peter Thomas (Ruimtelijke Ordening). Pastoor Dogge en secretaris mevrouw Ingrid Hermes deden dit namens het kerkbestuur. Ook wethouder Caroline Szalata (Gemeenschapshuizen) was aanwezig bij de ondertekening.

 

11.03.14 Overdracht kerk Heilust Thomas en Szalata

 

De overdracht van de kerk in de Heilust is onderdeel van de gebiedsontwikkeling in Kerkrade-West. De kerk wordt omgebouwd tot de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA), waarin ook een ruimte voor de kerk is voorzien. Dit vernieuwde gemeenschapshuis ligt op het terrein waar de komende jaren Park West zal worden aangelegd.

 

Stand van zaken MFA

Op dit moment vindt er afstemming plaats over het ruimtelijk programma van eisen en de toekomstige beheervorm en het exploitatiemodel. Dit gebeurt op initiatief van de gemeente Kerkrade in nauw overleg met alle toekomstige gebruikers, de huidige stichtingsbesturen van Heidsjer Tref en de Auw Noëdkirch en overige belanghebbenden. Naar verwachting zullen deze stappen in april 2014 zijn afgerond. Vervolgens kan de dan geselecteerde architect aan de slag met het plan.

 

Bouw en kosten

De bouwstart is gepland eind 2014 en de verwachte ingebruikname van de MFA eind 2015. Met de realisatie is een bedrag van 4 miljoen euro gemoeid.

 

Overigens is met het kerkbestuur afgesproken dat de kerk tot september 2014 beschikbaar blijft voor het houden van kerkdiensten.

 

West wint aan ruimte

In februari 2011 hebben de gemeente Kerkrade, woningcorporatie HEEMwonen, de Stadsregio Parkstad Limburg en de provincie Limburg een overeenkomst gesloten over de herontwikkeling van Kerkrade-West. Deze herontwikkeling bestaat uit een aantal deelprojecten zoals de herstructurering van de Heilust en de Bestaande Wijk van Morgen.

 

Deelproject Heilust

In de Heilust komt een groot park (Park West) met een speeltuin, een Cruyff Court, tuinen etc. Daarnaast komt er een nieuwe multifunctionele accommodatie die wordt gehuisvest in het kerkgebouw van de Heilust. In een deel van het park komen 22 energieneutrale huurwoningen. Er is ook een sociaal programma ontwikkeld.

 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten