familie

Werkgroep bezoekt de regio

_DSC0020Zaterdag 3 november hebben de leden van de werkgroep Park West een uitstapje gemaakt om een aantal projecten in de regio te bezoeken. Het bezoekje was bedoeld om een beeld te verkrijgen van mogelijke invullingen in de praktijk van voorbeelden die in het ontwerp van buro Lubbers zijn aangereikt. Hoe zouden de gepresenteerde plaatjes er nu in het echt  kunnen uitzien?

 

Op deze regenachtige zaterdag werd in de ochtend vanuit de buurtkamer in de Geraniumstraat koers gezet richting Gulpen naar de natuurspeelplek op de Gulperberg. Tekst en uitleg werd ter plekke gegeven door de heer Jules Alberts, projectmanager bij de gemeente Gulpen-Wittem. Hij was verantwoordelijk voor de totstandkoming van deze natuurspeelplek. Het inspirerend verhaal van de heer Paters bevatte voor de leden van de werkgroepgroep veel nuttige informatie over de ervaringen van de gemeente en gebruikers van deze plek.

 

Na het bezoek aan de Gulpenerberg was eerst een lekker hapje bij restaurant ‘Bie de Tantes’ in Eys om vervolgens een bezoekje te brengen aan de wijk MSP in Heerlen. In de wijk MSP zijn op de plek van de gesloopte flats aan de Limburgiastraat onder andere moestuinen, fruitboomgaarden en een wandelgebied met een jongerenplek ingericht. De heer Ton Griekspoor, bewoner van het gebied en beheerder van de moestuinen, wist de aanwezigen op een boeiende manier te verhalen van de ervaringen van de afgelopen jaren met de inrichting van de tuinen, het tuinierswerk van de bewoners uit diverse landen en de invloed van de tuinen op de sociale samenhang in het gebied.

 

_DSC0030Na het bezoekje aan de moestuinen werd even verderop in de wijk nog de beweegtuin bezocht  waar in de voorafgaande week nog in de regionale bladen over werd bericht. Een schitterend mooi aangelegde beweegtuin die veel indruk heeft gemaakt op de bezoekers uit Kerkrade.

 

Op de terugweg naar Kerkrade werd nog een bezoekje gebracht aan het Cruyffcourt in het Park Prickbos. Een Cruyffcourt is ook in het park West gepland. Het tripje werd met koffie en vla afgesloten in de Buurtkamer. Hierbij is de afspraak gemaakt dat de leden van de werkgroep op de eerstvolgende bijeenkomst hun ervaringen bundelen, zodat deze gebruikt kunnen worden bij de inrichting van het park.  

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten