meisje_hurkend

We trappen af in West

Binnenkort wordt samen met de bewoners van Kerkrade-West de aftrap gegeven voor de herontwikkeling van Kerkrade-West. Natuurlijk is er achter de schermen al lange tijd keihard gewerkt door de verschillende partijen. Maar nu is het tijd om samen met de bewoners stil te staan bij de veranderingen die in West gaan plaatsvinden. Dit gebeurt op zondag 1 mei aanstaande met een feestmiddag voor jong en oud. De festiviteiten vinden plaats op het nieuwe Carboonplein van 12.00 tot 17.00 uur. Om 14.00 uur wordt door de bestuurders van de verschillende partijen een officieel tintje aan de dag gegeven.

 

De bal

De bal betekent ‘aan de bal blijven, dus initiatief houden, niet afwachten, dingen doen. De bal symboliseert beweging, samenspel, inzet, plezier en de mouwen opstropen. Allemaal zaken die een belangrijke rol spelen bij het tot een succes maken van het project. “En natuurlijk is de bal een directe link naar de vele (sport)verenigingen en Roda JC Kerkrade in het bijzonder. In de campagne voor het project Kerkrade-West –West wint aan ruimte– staat daarom ook de bal centraal samen met de inwoners”, aldus wethouder Peter Thomas die voorzitter is van de Stuurgroep Herontwikkeling Kerkrade-West.

 

Programma

Voor de allerkleinsten is er een springkussen en de kleintjes kunnen zich laten grimeren. Voor de iets oudere jeugd is er een voetbalveldje en een skippybalparcours. De tienerjeugd kan zich bezighouden met balletje hooghouden en voor de waaghalzen is er de rodeobal. Verder is er een trapsnelheidsmeter en de senioren kunnen een potje kienen. Op het hoofdpodium zullen diverse artiesten een optreden verzorgen en een DJ zorgt gedurende de hele middag voor een leuke beat.

 

Infopunt

Aan het Carboonplein zal tijdens de middag een ruimte worden ingericht als infopunt. Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor inhoudelijke informatie over het project. Hier zullen inhoudsdeskundigen de mensen te woord staan.

 

Uitnodiging

Alle huishoudens in West ontvangen een uitnodiging in de bus voor deze feestelijke dag. De uitnodiging is voorzien van gratis consumptiebonnen voor diverse versnaperingen zoals popcorn, schepijs, drankje voor de kinderen, een frietje en een warme wafel.

 

Stadsdeelvisie Kerkrade-West

Kerkrade-West is een sterke wijk met een aantal belangrijke ‘motoren’ op economisch, toeristisch en recreatief gebied. Het gebied herbergt immers drie grote bedrijventerreinen, voorzieningen als het Parkstad Limburg Stadion, de Botanische Tuin, Kasteel Erenstein en GaiaPark Kerkrade Zoo en het in oktober 2010 geopende Carboonplein. Tegelijkertijd gelden de grote opgaven, waar de regio Parkstad Limburg de komende jaren voor staat, ook voor Kerkrade-West. Dalende inwoneraantallen versterken de problemen op sociaal en economisch gebied en vragen om een gezamenlijke aanpak.

 

Ongeveer een jaar is door de vier partijen (gemeente Kerkrade, Hestia groep, provincie Limburg en de Stadsregio Parkstad Limburg) gewerkt aan een zogenaamde Stadsdeelvisie tot 2020 voor Kerkrade-West. Op 28 februari jongstleden is de samenwerkingsovereenkomst getekend. Op het gebied van wonen en leven, werken en winkelen, natuur en duurzaamheid, recreatie en bereikbaarheid staan in grote lijnen de opgaven voor het stadsdeel beschreven voor de komende jaren.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten