meisje_hurkend

Start renovatie woningen Dahliastraat e.o.

 

Kaalheidersteenweg_w Kaalheidersteenweg 175A w Kaalheidersteenweg 175A w

 

Passief Huis
De kop is eraf. Maandag 28 november is de aannemer gestart met de renovatie van de 153 woningen in de Dahliastraat en omgeving in Kerkrade-West. Hestia groep zal deze woningen duurzaam renoveren volgens het passief-huisconcept. Dat betekent dat ze extreem energiezuinig zullen worden. De woningen worden voorzien van nieuwe gevels, een nieuw dak, een nieuwe CV-ketel en een nieuw ventilatiesysteem.


Modelwoningen

Allereerst worden nu drie modelwoningen aangepakt. Deze drie woningen krijgen in zeven (werk)dagen tijd compleet nieuwe gevels, een nieuw dak, een HR-combiketel en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. In een later stadium worden zonnepanelen aangebracht. Op 21 december zijn de modelwoningen klaar. Bewoners worden vanaf januari uitgenodigd om de modelwoningen te gaan bekijken. Zo krijgen zij een goed beeld van hoe de woning er na renovatie uit komt te zien en welke keuzemogelijkheden er zijn. De ervaringen die Hestia groep opdoet bij de modelwoningen worden gebruikt bij de renovatie, die in april 2012 van start gaat.


Vragen?
Voor vragen of opmerkingen over deze renovatie kunt u terecht bij de technisch adviseur van Hestia groep, Harry Derksen. Hij houdt toezicht tijdens de renovatie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (045) 533 94 94.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten