meisje_hurkend

Sloop witte flat Papaverplein van start

Jongeren helpen mee bij sloop

 

witte flat PapaverpleinBegin oktober start de sloop van de markante witte flat aan het Papaverplein in Kerkrade-West. Sloop van de flat is nodig vanwege bevolkingskrimp en past binnen de Stadsdeelvisie 2020 ‘West wint aan ruimte’.
De sloopwerkzaamheden zijn naar verwachting nog dit jaar afgerond.


Net als bij de sloop van de Gladiolenstraat werken  jongeren uit de eigen wijk mee aan de sloop. Hestia groep heeft dit bij de aanbesteding als randvoorwaarde gesteld aan het bedrijf dat de woningen gaat slopen. Wonen en Werken in de Wijk (WW&W) zorgt voor het werven en begeleiden van de jongeren.

 

Inzet jongeren uit de wijk

Hestia groep heeft bewust gekozen voor het inschakelen van jongeren uit de wijk. Directeur Jack Vinken: “Deze aanpak past bij onze rol als maatschappelijk ondernemer. We kiezen voor jongeren uit de wijk, in de overtuiging dat daardoor  de betrokkenheid met de buurt toeneemt. Dit komt de leefbaarheid ten goede.  Bovendien geven we jongeren zo een kans op een structurele baan. Onze ervaringen bij de sloop van de Gladiolenstraat zijn dusdanig, dat we op de ingeslagen weg verder gaan”.

WW&W neemt de jongeren in dienst en plaatst ze bij Couwenbergh bv, het bedrijf dat de sloopwerkzaamheden uitvoert.

Ine Aasted-Madsen (projectleider Limburg bij WW&W): “Ons eerste project in Limburg, de sloop van de Gladiolenstraat, is zeer succesvol verlopen. Het sloopbedrijf Couwenbergh bv was zo tevreden dat een jongere op hun verzoek ook bij dit sloopproject wordt ingezet. Betere reclame kunnen we niet maken. Bijzonder aan onze werkwijze is, dat we geen gebruik maken van subsidies. Onze inzet is om jongeren na afloop van een project in te zetten bij een volgend sloop-, bouw- of renovatieproject.”

 

Sloopwerkzaamheden

De sloop van de Papaverflat start begin oktober. Vooruitlopend hierop wordt het terrein met hekken afgezet. Na de asbestsanering en het strippen van het gebouw wordt begonnen met de machinale sloop van de lagere gedeelten van de flat. Vervolgens komen de hogere gedeelten aan de beurt. De afgevoerde sloopmaterialen worden bewerkt en voor hergebruik geschikt gemaakt.
De sloop is naar verwachting voor de kerst afgerond. Na afloop wordt het gebied met gras ingezaaid en tijdelijk ingericht. De direct omwonenden zijn persoonlijk geïnformeerd. Voor hen wordt bovendien een inloopspreekuur georganiseerd.

Lees de bewonersbrief

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten