bejaarden

Sloop Gladiolenstraat van start

 

Jongeren aan het werk in eigen wijk

GladiolenstraatOp 16 juni start de sloop van 24 etagewoningen aan de Gladiolenstraat in Kerkrade-West. Sloop van de woningen is nodig vanwege krimp. De sloopwerkzaamheden zijn medio augustus afgerond.

Bijzonder is dat jongeren uit de eigen wijk meewerken aan de sloop. Het bedrijf dat de woningen gaat slopen, Couwenbergh bv, heeft van Hestia groep opdracht gekregen om jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in te schakelen bij de sloop. Dit was een voorwaarde bij de aanbesteding.

Wonen en Werken in de Wijk (WW&W) zorgt voor het werven en begeleiden van de jongeren. Deze organisatie is landelijk actief en is nu ook in Limburg gevestigd.


Wonen en Werken in de Wijk
De jongeren werken vier dagen per week en volgen één dag per week een opleiding, met als doel dat ze uiteindelijk een diploma én een vaste baan krijgen. WW&W neemt de jongeren in dienst en detacheert ze bij de bedrijven die werkzaamheden uitvoeren voor bijvoorbeeld woningcorporaties.
Hestia groep heeft bewust gekozen voor het inschakelen van WW&W.

Directeur Jack Vinken van Hestia groep: “Deze aanpak past bij onze rol als maatschappelijk ondernemer. Door te kiezen voor jongeren uit de wijk zelf neemt de betrokkenheid met het werk en de buurt toe. Wij zijn ervan overtuigd, dat dit de leefbaarheid ten goede komt. Ook bij andere projecten willen we jongeren inschakelen om ze op die manier een kans te geven op een structurele baan. Hopelijk volgen andere corporaties in de regio ons voorbeeld”. 

Ine Aasted-Madsen is als projectleider Limburg werkzaam voor WW&W: “Bijzonder aan onze werkwijze is, dat geen gebruik wordt gemaakt van subsidies. Als je jongeren met subsidie op de arbeidsmarkt plaatst, zijn ze hun baan kwijt als de subsidie stopt. Wij willen jongeren duurzaam plaatsen. Jongeren krijgen gewoon salaris van WW&W en de bedrijven waar de jongeren werken betalen WW&W. De jongeren kunnen worden ingezet bij sloop-, bouw- en renovatiewerkzaamheden. Het zou fijn zijn om jongeren na afloop van het ene project meteen in te kunnen zetten bij een volgend project in Parkstad. Nieuwe opdrachten zijn dus zeer welkom.
Wij zijn net als Hestia groep en Couwenbergh bv  heel gemotiveerd om deze voor Limburg nieuwe werkwijze tot een succes te maken.”


Sloop
De sloop van de 24 woningen aan de Gladiolenstraat is medio augustus afgerond. Na afloop wordt het gebied met gras ingezaaid en tijdelijk ingericht. De omwonenden zijn persoonlijk geïnformeerd.

Gladiolenstraat sloop 1

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten