vrouwduiken

scooterproject West feestelijk geopend

 

Scooterwerkplaats Kerkrade-West openingSleutelen aan en door jongeren

Op 4 juli werd de scooterwerkplaats in de witte flat aan het Salviaplein in Kerkrade-West feestelijk geopend door Erik Hoesbergen (directeur Impuls), Caroline Szalata en Peter Thomas (beiden wethouder van de gemeente Kerkrade) en Jack Vinken (directeur Hestia groep). De betrokkenen benadrukten in hun praatje het belang van de scooterwerkplaats voor de jongeren in West. Met behulp van graffiti-spuitbussen verscheen een toepasselijk motto op de muur: 'Wij sleutelen aan jongeren'.

Samenwerking
De scooterwerkplaats is een initiatief van het jeugd- en jongerenwerk van Impuls en is gerealiseerd dankzij de medewerking van de gemeente Kerkrade en Hestia groep, die o.a. de ruimte voor de werkplaats gratis beschikbaar stelt.


Scooterwerkplaats
Jongeren uit Kerkrade tussen 15 en 21 jaar kunnen elke maandag- en donderdagavond van 18.30 uur tot 21.00 uur in de werkplaats terecht om onder begeleiding te sleutelen aan hun scooter.


Toekomstkansen voor West
Het scooterproject verbetert de toekomstkansen voor jongeren en sluit hiermee naadloos aan bij de stadsdeelvisie 2020 voor Kerkrade-West "West wint aan Ruimte".
West krijgt meer ruimte om te wonen, te werken en te spelen. Meer ruimte voor plezier en ontspanning. Meer ruimte om je thuis te voelen. Het scooterproject geeft hier invulling aan.


Talentontwikkeling
Met de werkplaats bieden de betrokken partijen jongeren niet alleen een zinvolle vrijetijdsbesteding, maar ook de kans om (verborgen) talenten te ontdekken en te ontwikkelen.


De scooterwerkplaats in het nieuws
Over publiciteit heeft de scooterwerkplaats niet te klagen. De Limburger, L1 en Parkstad-radio toonden interesse. Foto's van de opening vindt u onder 'fotoalbum'.

Lees het artikel in De Limburger

Bekijk de reportage van L1

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten