man

Leerlingen basisschool maken plannen voor woonomgeving in West

Kerkrade West rondleiding de Schakel (4)Hestia groep verzorgde deze week een rondleiding voor 80 leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Schakel in Kerkrade-West.
In deze buurt krijgen 153 woningen aan de Dahliastraat e.o. een complete face-lift. De woningen worden gerenoveerd op passiefhuis-niveau, dat wil zeggen dat de woningen extreem energiezuinig worden. 

In de buurt zijn vanwege de krimp al veel woningen en ook een school gesloopt. Ook staan er nog de nodige sloopplannen op stapel. Hiervoor in de plaats komen o.a. groen, een park en speelplekken.

Tijdens de rondleiding kregen de leerlingen uitleg over de gevolgen van de krimp en de kansen die krimp biedt. Ook werd hun gevraagd welke ideeën zij hebben voor de woonomgeving. Uit de vele vragen en opmerkingen bleek dat de meeste kinderen heel betrokken zijn bij hun buurt. 

 

Plannen woonomgeving
De komende periode gaan de leerlingen van groep 7 en 8 plannen uitwerken voor de woonomgeving.
De eerste ideeën kwamen tijdens de rondleiding al naar voren: een waterpretpark, een skatebaan, speeltoestellen die energie opwekken, een disco, een grotere pannakooi, bankjes, een hertenkamp.
De plannen worden concreter gemaakt onder begeleiding van de Vrije Academie en dienen als input voor de invulling van de openbare ruimte in deze buurt.

In het fotoalbum vindt u diverse foto's van de rondleiding

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten