familie

Kom op 27 en 28 juni naar de IBA manifestatie in Parkstad!

IBA manifestatieDe toekomst van Parkstad is geopend! Parkstad werkt aan haar toekomst op een bijzondere manier: door het organiseren van een IBA, een Internationale BauAusstellung. Tijdens de IBA kan iedereen die wil ondernemen in Parkstad grote of kleine projecten indienen. Bovendien vinden er op 27 en 28 juni leuke evenementen plaats waar u gratis aan kunt deelnemen. Ook bij u in de wijk!

 

 

Bustour
Op vrijdagavond 27 juni kunt u horen wat de IBA is en wat dit voor Parkstad kan betekenen. Op zaterdag 28 juni kunt u mee met een bustour langs inspirerende plekken in Parkstad. U kunt dan lunchen in de Wijk van Morgen of in de Zilverzandgroeve Sibelco. Iedereen ontmoet elkaar om 16.00 uur weer bij Slot Schaesberg, waar 70 vrijwilligers de plattegrond van het Slot in baksteen hebben nagebouwd!


Meld uw project nu aan!

De Open Oproep is de sleutel van IBA Parkstad. Iedereen die wil organiseren of ondernemen in Parkstad kan kleine of grote projecten indienen. De IBA projecten moeten voldoen aan kwaliteitscriteria.De allerbeste projecten worden in 2020 tijdens de slotmanifestatie tentoongesteld.De Open Oproep om projecten start 27 juni.Uw projectvoorstellen of projectideeën kunt u indienen tot 1 november 2014 op www.iba-parkstad.nl.


Schrijf u gratis in en maak kans op een ballonvaart!

Tijdens de 2-daagse IBA manifestatie op 27 & 28 juni 2014 wordt meer verteld over wat een IBA is en wat dit voor Parkstad kan betekenen. Ook is er natuurlijk informatie over hoe u uw project in kunt dienen en waar het project aan moet voldoen. Zaterdag 28 juni is er van 10.00 tot 12.00 een minisymposium in Carbon6 in Heerlen. Daarna kunt u Parkstad ontdekken tijdens een bustour langs mooie en inspirerende plekken in Parkstad, zoals de wijk Vrieheide, Avantis, de Sibelcogroeve, Park Gravenrode en Slot Schaesberg. Meld u aan op www.iba-parkstad.nl, deelname is gratis en u maakt kans op een rondvaart in een luchtballon!


In één dag de plattegrond van het kasteel bouwen

In één dag de muren van het Slot Schaesberg stapelen van 20.000 bakstenen. Samen de plattegrond van het kasteel zichtbaar maken. Dat gebeurt op zaterdag 28 juni vanaf 09.00 uur. De bouw wordt begeleid door architect Machiel Spaan en vrijwilligers van Slot Schaesberg. Om 16.00 uur wordt het gebouwde kasteel gepresenteerd aan de gasten van de startmanifestatie IBA Parkstad. Meehelpen kan! Aanmelden bij ....

 

Over IBA
IBA Parkstad is een acht tot tien jaar durende manifestatie diebestaat uit vernieuwende bouwprojecten, bijzondere tentoonstellingen en innovatieve plannen. Die zetten Parkstad op de kaart en helpen de toekomst van Parkstad vorm te geven. Met de IBA wil Parkstad een impuls geven aan economie, ruimte én samenleving.


Het fenomeen IBA is in Duitsland ontstaan. Daar heeft IBA bewezen een tastbare stimulans te kunnen geven voor positieve en toekomstige ontwikkelingen. Dat zijn vaak fysieke veranderingen in een gebied zoals bijzondere gebouwen, herinrichting van wijken of nieuwe landschappen. Maar minstens zo belangrijk is een nieuwe waardering en trots voor een gebied. IBA Parkstad is bijzonder, een primeur: het is de eerste volwaardige IBA buiten Duitsland.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten