jongmeisje

Geslaagde opruimactie Kaalheide

Op vrijdag 11 mei organiseerde de werkgroep leefbaarheid in Kaalheide een geslaagde opruimactie. Binnenkort start de renovatie van de 153 woningen aan de Dahliastraat e.o. in Kaalheide. Nu de renovatie voor de deur staat, hebben veel bewoners de behoefte om hun huis op te ruimen en spullen die niet meer nodig zijn weg te doen. De werkgroep leefbaarheid (bestaande uit bewoners, Hestia groep en de gemeente Kerkrade) maakte van de nood een deugd en organiseerde een feestelijke dag voor de bewoners van fase 1 van het renovatieproject.

 

Feestelijke opruimdag

opruimdag 11 mei 2012 (0)Tijdens deze dag konden bewoners spullen en afval brengen in een speciaal ingericht milieuparkje op het pleintje van de Kasperenstraat. Ook konden ze hun ideeën kwijt over de inrichting van de openbare ruimte en over activiteiten die ze graag georganiseerd zien in uw buurt

Veel bewoners maakten van de gelegenheid gebruik om hun huis en tuin op te ruimen en maakten in de tent gezellig een praatje, onder het genot van een kopje koffie/thee met gebak. Kortom: een geslaagde dag. Voor de bewoners van fase 2 van het renovatieproject wordt later nog een opruimdag georganiseerd.

 

West Wint

De aanpak van de 153 woningen Dahliastraat e.o., oftewel ‘De bestaande wijk van morgen’ is een deelproject van ‘West Wint aan ruimte, waarin de gemeente Kerkrade en Hestia groep, Regio Parkstad Limburg en de provincie Limburg zich samen met de bewoners inzetten voor de ontwikkeling van West. De aanpak is integraal: Niet alleen de woningen worden opgeknapt, ook de openbare ruimte en de leefbaarheid in de buurt worden verbeterd.

opruimdag 11 mei 2012 (2) opruimdag 11 mei 2012 (6) 
 opruimdag 11 mei 2012 (3)  opruimdag 11 mei 2012 (4)

 

 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten