meisje_hurkend

Festival van de Toekomst - Laatste update!!

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni is het feest in West. In en nabij het toekomstige Park West in de Heilust (gebied tussen Kaalheidersteenweg en de Kampstraat) organiseren HEEMwonen en de gemeente Kerkrade het Festival van de Toekomst. U wordt getrakteerd op vele leuke activiteiten zoals een festivalterrein met muziek en een vrijmarkt. Ingang festival via de Kampstraat, naast de voormalige kerk

 

Festival van de Toekomst

2015 is een jaar van doen. Vele projecten van West wint aan ruimte gaan lopen en de veranderingen beginnen nu echt zichtbaar te worden. Om dat te vieren, organiseren we het festival.  Het is een gezellig festijn voor jong en oud met vele activiteiten waarbij ook heel nadrukkelijk de verenigingen worden betrokken die straks een plek krijgen in de nieuwe multifunctionele accommodatie. Ook andere verenigingen is gevraagd iets te doen. Inmiddels hebben zich al de nodige bands, koren, muziekgezelschappen etc. uit de wijk aangemeld. Op zaterdagochtend vindt een officieel moment plaats in de vorm van de opening van de speeltuin en het Roda JC Kerkrade-Court. Bij dit laatste zijn ook Wim Collard, Rick Plum en Lucky van Roda JC Kerkrade aanwezig. 

 

Activiteiten

Het Festival van de Toekomst staat bol van de activiteiten. Zo is er een groot festivalterrein met live-muziek van verenigingen, lokale initiatieven, bands en dj’s. Op zaterdag komen bijvoorbeeld DJ Kevin S en de Coverband Loedder en op zondag de Crombacher Muzikanten. Ook is er een vrijmarkt waar u de kans wordt geboden spulletjes te verkopen. Hiervoor kunt u zich nog opgeven tot en met 25 juni (als nog plek is). Klik hier voor meer info. 

 

Voor de kinderen zijn er (knutsel)workshops, kunnen ze zich laten grimeren, is er een voetbaltoernooi op het voetbalcourt (georganiseerd door FC Kerkrade-West op zaterdag) en kunnen ze funtattoos laten zetten. En ze kunnen deze twee dagen gratis gebruik maken van de splinternieuwe speeltuin.

 

Op vier plekken wordt door middel van Augmented Reality (een nieuwe technologie) bezoekers de kans geboden om in de toekomst te kijken. Hier kunt u zien hoe met name het park er uit zal gaan zien. 

 

Verder is er een karikatuurtekenaar (maakt karikatuurtekeningen van hoe mensen in de toekomst uit zien), een waarzegster en komt de brandweer elke dag enkele uren met de hoogwerker om u de mogelijkheid te bieden het gebied vanaf grotere hoogte te bekijken.

 

In de MFA komt een zogenaamde kruisweg met veertien staties met allerlei momenten die het verleden en de toekomst van de wijk uitbeelden (Storytelling). Ook zal de schietvereniging in de kerk demonstraties geven.

 

Tussen 14.00 en 16.00 uur is in het Lupinehofke in de Lupinehof gratis kienen met leuke prijzen!

 

Tijden en informatie

Op zaterdag 27 juni is het festival geopend van 11.00 tot 23.00 uur en op de zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op de dagen zelf is er een plattegrond beschikbaar met daarop alle praktische informatie. Voor dringende zaken op zaterdag en zondag kunt u contact opnemen met Bureau Eventief op 06 - 50 68 86 85 of 06 - 44 27 66 39.

 

Buurtkamer

De Buurtkamer is ook aanwezig tijdens de bewonersdagen. Zo zullen ze aan de slag gaan met een Joep (van de Joepenparade). De Joep zal tijdens het festival gemozaïekt worden en alle bezoekers kunnen daar een steentje aan bijdragen. De Joep zal daarna in eerste instantie een plek vinden bij de Buurtkamer, maar zodra het MFA gereed is, verhuist de Joep mee.

 

Ook zorgt de Buurtkamer voor de inwendige mens met koffie, thee en verse wafels of wat dacht u van een lekkere hotdog? De opbrengst van de activiteiten vloeit via de Buurtkamer direct terug naar de buurt.

 

Tevens zal op zaterdag en zondag de start zijn van moes- en kruidentuin: Proef de Proeftuin. Gestart wordt met twee kweekbakken waarin diverse groenten en kruiden gekweekt worden. De toekomst moet uitwijzen of er voldoende interesse is om hiermee door te gaan in het toekomstige park. De opzet van de tuin is om iedereen die interesse heeft te betrekken bij het kweken dan wel gebruiken van de producten.

 

Voor vragen over de Buurtkamer en hun activiteiten kunt u terecht bij Wendy Logister op telefoonnummer 14 045.

 

 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten