jongmeisje

Eerste resultaten binnen project 'Achter de voordeur'

Meerderheid bewoners doet mee

De bewoners kunnen meedenken over de toekomst van hun wijk. Manuel: ‘We moeten niet alleen investeren in de stenen. Minstens zo belangrijk zijn de mensen!’ Ook de meeste bewoners zien dat gelukkig in. ‘We zijn vorig jaar begonnen in de Lupinestraat. Daar hebben we 100 gezinnen benaderd en daarvan hebben er al 71 meegedaan. Alleen de eigenaren van koopwoningen blijven helaas achter, terwijl het toch echt hun wijk betreft!’

 

 

Het sociaal wijkteam, bestaande uit een ouderenadviseur, WMO-consulenten, een woonconsulent van Hestia groep, een maatschappelijk werker en een opbouwwerker, maakt met de bewoners een afspraak om op bezoek te komen. Dit bezoek duurt ongeveer een tot anderhalf uur. Tijdens het bezoek wordt (anoniem) een vragenlijst ingevuld. De vragen gaan over zaken zoals gezondheid, opleiding, inkomen, de woning, de leefomgeving, sociale contacten in en binding met de buurt en deelname aan activiteiten. Het zijn voornamelijk meerkeuzevragen maar bij één vraag mogen bewoners zelf het antwoord bedenken. Namelijk als zij een zak geld zouden hebben, wat zouden zij dan in de straat willen aanpakken om de leefbaarheid te verbeteren? Manuel: 'Daar komen leuke dingen uit!' En mocht tijdens het bezoek blijken dat er ondersteuning nodig is, bijvoorbeeld op het gebied van schuldhulpverlening, wijzen we de mensen door naar de juiste instantie.

 

 

 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten