familie

Bewoners aan zet bij Park Heilust!

IMG_0982Op 31 januari werden bewoners, partners en verenigingen uit de Heilust in Kerkrade-West aangezet tot een creatief proces over een nieuw aan te leggen park. Tijdens een bijeenkomst konden ze hun ideeën over de invulling van het park kenbaar maken. Ook mensen uit de Heilust die niet aanwezig waren bij de bijeenkomst kunnen hun wensen insturen. 

 

West wint aan ruimte
Vanwege de krimpende bevolking in de regio Parkstad Limburg zijn er in de toekomst minder woningen nodig. Door de grootschalige sloop in de Heilust in Kerkrade-West is ruimte ontstaan. Ruimte om meer groen en meer recreatie in de buurt te brengen. De gemeente en Hestia groep willen dit realiseren door een park en een speeltuin aan te leggen.

 

Volop ideeën
Paul Nouwen, procescoördinator bij de gemeente Kerkrade: 'We willen de mensen betrekken bij het ontwerpen van het park. Het park is voor de mensen; die moeten zich erin thuis gaan voelen! Natuurlijk hebben we wel te maken met een aantal beperkingen, zo reikt ons geldelijke potje niet tot in de hemel'. Door de goede opkomst kwamen er al talloze bruikbare ideeën naar voren: van moestuintjes en een jeu-de-boules-baan voor de senioren tot en met picknickvlonders en een ping pong tafel voor de jeugd!

 

Stuur uw wensen in!
De gemeente en Hestia groep roepen bewoners, scholieren en verenigingen in de Heilust op om hun ideeën en wensen ten aanzien van het park en de speeltuin vooral in te blijven sturen. Dat kan via de speciale wenskaart, verkrijgbaar op vijf locaties in Kerkrade-West: het kantoor van Hestia groep in de Lupinestraat 80, de basisschool De Schakel, de bibliotheek aan de Akerstraat 31, de Kantine van FC Kerkrade-West en de MIX in de Campus. Op deze locaties zijn vanaf deze week ook inspiratieborden te vinden met voorbeelden van hoe het park ingevuld zou kunnen worden. De wenskaarten kunnen worden ingeleverd tot en met 24 februari aanstaande! Inmiddels is de termijn voor het indienen van ideeën verstreken. Voor meer informatie over het vervolg, verwijzen we u naar de informatie over Park Heilust.

 

Klik hier voor meer informatie over Park Heilust 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten