jongmeisje

10,5 miljoen subsidie voor Kerkrade-West


Ruim 10,5 miljoen euro voor sloop, nieuwbouw én voor een groenere omgeving in Kerkrade-West. Die steun hebben provincie Limburg en stadsregio Parkstad Limburg toegezegd. Het gaat om de eerste bijdrage uit het Transformatiefonds, dat zich richt op het terugbrengen van de leegstand en het stimuleren van nieuwe inrichting en kwaliteit en het verbeteren van de leefbaarheid in de regio Parkstad.

 

 

In Kerkrade-West zijn de gemeente en woningcorporatie Hestia groep in overleg met de regio Parkstad en de provincie aan de slag met een aantal projecten. De bijdrage uit het Transformatiefonds is met name bestemd voor projecten in de wijk Heilust en Kaalheide. Daarbij gaat het onder andere om de aanleg van een park en andere voorzieningen in de openbare ruimte, de aankoop van zogenoemd particulier bezit en een aantal innovatieve maatregelen gericht op energiebesparing. 'Er is in Kerkrade-West vanaf de realisatie van het nieuwe winkelhart op het Carboonplein een positieve verandering op gang gekomen. Met deze steun kunnen we de herstructurering echt op gang brengen', aldus Peter Thomas, wethouder van Kerkrade en Parkstadbestuurder.

 

 

Het Transformatiefonds bevat bijna 45 miljoen euro en is afkomstig van het Rijk, Provincie en de Parkstadgemeenten. Kerkrade-West is de eerste wijk die nu een bijdrage krijgt uit het Transformatiefonds. In de wijken Brunssum Centrum-Noord, Landgraaf-Nieuwenhagen, Hoensbroek en Vrieheide (Heerlen), zijn aanvragen in voorbereiding.  

 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten