familie

Nieuwe kansenwinkel: sociaal restaurant

 

Veel mensen zien eten in een restaurant als een avondje uit. Het is gezellig en ontspannend. Voor mensen met een laag inkomen is het vaak echter niet mogelijk om te gaan eten in een restaurant. Zij kunnen de kosten die hiermee gepaard gaan niet opbrengen. Om deze vorm van ontspanning ook toegankelijk te maken voor mensen met een laag inkomen heeft de stichting Kansenwinkels afgelopen woensdag 17 april een sociaal restaurant geopend onder de noemer Samen aan tafel. Het restaurant is gelegen aan de Akerstraat 63B.


Voorwaarden
De voorwaarden om te komen eten zijn dat de bezoekers woonachtig zijn in Kerkrade en een uitkering ontvangen van het UWV of de gemeente of dat zij een ouder zijn dan 64 jaar. Voor 5 euro per persoon wordt een lekker en verantwoord driegangen menu geserveerd inclusief tafelwater. Samen aan tafel is op woensdag en donderdag geopend en het menu kunt u inzien via de Facebookpagina van Stichting Kansenwinkels  en via de etalage in het pand aan de Akerstraat.

 

Doel kansenwinkels

Samen aan tafel is een initiatief van de stichting Kansenwinkels, de gemeente Kerkrade en Traiteur Ritt.

In het woon- en winkelgebied rondom het Carboonplein zijn nog twee Kansenwinkels, namelijk Boutje en Art4all. Boutje is een strijkservice waar ook tweedehands kinderkleding wordt ingekocht en verkocht. Art4all is een galerie met wisselende objecten van cursisten van de vrije academie ZOM. Het doel van de kansenwinkels is de verlevendiging van leegstaande panden in een winkelgebied. Er is geen sprake van commerciële exploitatie die concurrerend is voor de winkels in het winkelgebied. Daarnaast biedt het project kansen aan eigenaren van leegstaand vastgoed door een invulling van hun panden, aan mensen met een uitkering door ze een werkplek te bieden. Tevens vinden jonge mensen in opleiding er een stageplek en krijgen vrijwilligers de mogelijkheid bij te dragen aan de leefbaarheid van de eigen omgeving.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten