bejaarden

Minister bezoekt Rolduc en ‘t Westhoes

DSC_2419  xxOp vrijdag 30 en zaterdag 31 maart was minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, cultuur en wetenschap) in Parkstad Limburg. Ze kwam kennis maken met onze regio en bekijken hoe wij  omgaan met de kerkenproblematiek en hoe we gebouwen door samen te werken een nieuwe bestemming geven. Haar ervaringen wil ze meenemen in de uitwerking van haar landelijk beleid.

 

In Kerkrade bezocht de minister de Abdij Rolduc en ging ze een kijkje nemen in het nieuwe Westhoes in Kerkrade-West. De voormalige kerk van de Heilust is omgebouwd tot een nieuw gemeenschapshuis voor West. Wethouder Jo Bok (Cultuur, wijkwethouder Kerkrade-West) was bij het bezoek van de minister aan Kerkrade aanwezig en gaf de nodige toelichting. Namens de provincie Limburg waren gedeputeerden Hubert Mackus en Ger Koopmans erbij. 

 

De minister was onder de indruk van onze samenwerking en noemde ’t Westhoes een inspirerend voorbeeld, niet alleen voor Limburg, maar voor heel Nederland.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten