vrouwduiken

Lions-speler Stavast bezoekt SO/SVO Sint Jan Baptist

31.01.18 Foto Bezoek speler Lions aan St Jan BaptistOp woensdagochtend 17 januari was profhandballer Ivar Stavast van de Limburg Lions te gast op Speciaal (Voortgezet) Onderwijs Sint Jan Baptist om hier een gastles genaamd ‘De Held’ te verzorgen. Een les in het teken van gezond gedrag.

 

Deze gastles werd gegeven in het kader van het project KERNgezond dat de leerlingen van St/ Jan Baptist voor het tweede jaar volgen. Tijdens de gastles gingen de kinderen in groepjes aan de slag met hun eigen woordweb om te kijken wat zij allemaal al wisten van gezond gedrag en sportiviteit en wat hier volgens de kinderen bij hoort. Dit werd klassikaal teruggekoppeld. Hierna vertelde Ivar over hoe sportiviteit en gezond gedrag terugkomen binnen het handballen en hoe er met onsportief en sportief gedrag wordt omgegaan. Tenslotte was het tijd voor afbrekers en opstekers. De kinderen werden, door middel van een verhaal van Ivar, bewust gemaakt wat afbrekers (negatieve aspecten) en opstekers (complimentjes) met iemand doen. Op het einde werden dan ook een aantal afspraken gemaakt. Zo gaan de kinderen vaker opstekers geven.

 

Sociaal programma

Naast de fysieke investeringen in Kerkrade-West zoals gemeenschapshuis ‘t Westhoes, het park West en de sloop en nieuwbouw van woningen, is het minstens zo belangrijk om te investeren in de mensen die in het gebied wonen. De mensen maken het gebied, ze wonen en leven met elkaar in de buurt en wijk.

 

Het Sociaal Programma Heilust omvat een aanpak waarbij een aantal partijen samen met de buurtbewoners werkt aan de verdere ontwikkeling van de buurt en wijk. Het programma omvat een aantal projecten dat de gemeente Kerkrade, HEEMwonen en een aantal maatschappelijke partners samen met de buurtbewoners in de buurt uitvoert. Via participatie wordt geprobeerd de betrokkenheid van de mensen in de buurt te vergroten. Een rol hierin is bijvoorbeeld weggelegd voor de Buurtkamer in de Heilust.

 

West wint aan ruimte

In februari 2011 hebben de gemeente Kerkrade, woningcorporatie HEEMwonen, de Stadsregio Parkstad Limburg en de provincie Limburg een overeenkomst gesloten over de herontwikkeling van Kerkrade-West. Deze herontwikkeling bestaat uit een aantal deelprojecten zoals de herstructurering van de Heilust en de Bestaande Wijk van Morgen.

 

KERNgezond Fris & Fruitig Kerkrade als onderdeel van het sociaal programma van West wint aan ruimte wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg. 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten