jongmeisje

Ingrijpende opknapbeurt 81 woningen Terwinselen

 

Bouwbord planmatig onderhoud Caumerstraat eoEnergiezuinig
Bij 81 eengezinswoningen in de Caumerstraat en aan de Daslook en Kaardebol in Kerkrade-West voert HEEMwonen planmatig onderhoud uit. Hierbij worden tevens energiebesparende maatregelen toegepast zodat de woningen energiezuinig worden. Ook het wooncomfort van de woningen neemt toe.

 

Werkzaamheden
De kozijnen, ramen en deuren worden vervangen en de spouwmuren en kruipruimte worden geïsoleerd. Tevens wordt hierbij asbest gesaneerd. Bewoners kunnen zelf een voordeur kiezen en de kleur van de vensterbanken.


Planning

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Transcarbo. Deze zal in oktober starten met twee modelwoningen zodat de bewoners alvast het resultaat kunnen zien. Daarna starten de werkzaamheden op de Daslook 49. Kaardebol 63 is als laatste aan de beurt. De volgorde van de woningen staat vast. De tijdplanning kan wijzigen dals gevolg van het weer.

 

Bewonersinformatie
Alle bewoners hebben inmiddels een informatiebrochure gekregen, zodat zij weten wat er allemaal gaat gebeuren en wat van hen wordt verwacht. Daarnaast in de brochure meer informatie over de huurverhoging en de te verwachten besparing op de gasrekening. Per saldo gaan bewoners er namelijk fors op vooruit: de woonlasten dalen en het wooncomfort neemt toe.

 

Klik hier voor de informatiebrochure van het onderhoud aan de woningen in Terwinselen

 

Ook ontvangen de bewoners een nieuwsbrief met algemene informatie over het project. Deze nieuwsbrief wordt ook bezorgd bij woningeigenaren die in dit gebied wonen. Zij kunnen tegen gunstige voorwaarden deelnemen aan het project. 

 

Klik hier voor de nieuwsbrief over de onderhoudswerkzaamheden in Terwinselen

 

Asbestsanering
Tot 1994 zijn asbesthoudende producten in de bouw toegepast. Vanaf 1994 is dat verboden. Deze woningen zijn vóór 1994 gebouwd en bevatten dus asbesthoudende materialen. Deze zullen tijdens de werkzaamheden worden verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf. Schrik dus niet als u opeens mannen in witte pakken voorbij ziet komen. Dit zijn gespecialiseerde medewerkers van het asbestsaneringsbedrijf. Deze pakken zijn nodig, omdat de medewerkers dagelijks met asbest werken en direct ermee in contact komen. Bewoners lopen geen risico.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten