jongmeisje

Informatie over HondenUitlaatPlaatsen Park West

Enkele jaren geleden hebben de gemeente Kerkrade en HEEMwonen met de bewoners van de Heilust tijdens enkele bijeenkomsten de inrichting van het nieuwe Park West besproken. De plannen zijn toen zoveel als mogelijk aangepast aan de wensen van de bewoners. Onder andere werd besloten om in het park op drie plekken zogenaamde HUP‘s (HondenUitlaatPlaatsen) aan te leggen.

 

Aanleg HUP’s

Tijdens de eerste maanden van 2017 is begonnen met de aanleg van twee HUP’s. Dit heeft bij de direct omwonenden (bewoners uit de Gladiolenstraat, Geraniumstraat en

Papaverplein) geleid tot de nodige vragen en bezwaren tegen de locaties van de HUP’s.

Er is er een gesprek geweest tussen de gemeente en deze bewoners over hun bedenkingen.

 

Nieuwe opzet

Het gesprek heeft geleid tot een wijziging van de plannen. Het belangrijkste is dat de kleine HUP’s worden verwijderd en er één grote HUP voor in de plaats komt. Hierbij wordt rekening gehouden met kleine en grote honden.

 

Uitsnede plattegrond met HUP.  

 

Wanneer?

De aanleg van de grote HUP vindt plaats in de tweede helft van 2017 als ook het laatste deel van Park West wordt aangelegd.

 

 


Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten