man

IBA startmanifestatie in voormalige kerk Heilust

Vrijdag 27 juni zal de voormalige kerk Heilust het decor vormen van de IBA Startmanifestatie. De avond begint met een IBA diner voor VIP gasten. De voorzitter van de wijkvereniging "Kerkrade West", mevrouw Hermes, is als afgevaardigde van de wijk hierbij aanwezig. Vanaf 20.00 uur, de officiële aftrap, worden ruim 300 Duitsen en Nederlandse gasten ontvangen. Ook zal de pers aanwezig zijn. 

 

Wat is IBA?

Parkstad werkt op een unieke manier aan haar toekomst: door het organiseren van een Internationale Bau Ausstellung. Met deze IBA wil Parkstad een impuls geven aan economie, ruimte én samenleving. Tot 2020 functioneert IBA Parkstad als laboratorium en is het een motor voor vernieuwende ideeën en toonaangevende projecten. De kern van de IBA bestaat uit een reeks spraakmakende en hoogwaardige projecten die Parkstad transformeren en vernieuwen. De wijk zal op meerdere manieren betrokken zijn bij de avond, zo zal voormalig organist van de kerk Heilust, Bert Schroen, de avond opluisteren met zijn orgelspel. Burgemeester Paul Depla van Heerlen zal hem vervolgens ook vragen naar zijn betrokkenheid bij de wijk.

 

Maak kans op luchtballonvaart
Tijdens de manifestatie zal er een luchtballon opstijgen voor een rondvaart boven Parkstad. Het IBA Buro biedt 2 wijkbewoners de kans om plaats te nemen in de luchtballon. Wilt u kans maken op deze rondvaart? Stuur een mail naar ..., met daarin uw naam, adresgegevens en telefoonnummer. Onder de aanmeldingen worden twee plaatsen verloot! Bezoek voor meer informatie over IBA Parkstad onze website: www.iba-parkstad.nl.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten