bejaarden

HEEMwonen treft voorbereidingen 22 nieuwbouwwoningen Heilust

ontwerp 22 woningen Heilust_impressie_wIn de Gladiolen- en Spireastraat waar 69 2-op- 1 woningen stonden, treft HEEMwonen de voorbereidingen om 22 duurzame nieuwbouwwoningen te realiseren. Het betreft energieneutrale, levensloopbestendige eengezinswoningen met een AAA energielabel.


 

 


De woningen

Het gaat om 11 seniorenwoningen en 11 levensloopbestendige woningen. De woningen worden gebouwd volgens de zogenaamde Cradle-to-Cradle principes:

-  ontwerp voor de toekomst (flexibel en demontabel);  
-  gebruik makend van zonlicht en hernieuwbare energie;
-  gebruik makend van 'gezonde' materialen;  

-  zorgen voor een gezond binnenklimaat;

-  een bijdrage leveren aan de (bio)diversiteit.


Extreem duurzaam

Er worden warmtepompen geplaatst die zorgen voor milieuvriendelijke verwarming en warm water. Daarnaast worden de woningen voorzien van zonnepanelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Hierdoor zijn de woningen volledig zelfvoorzienend in hun energiebehoefte: het verbruik van gas vervalt en de benodigde elektra wordt door de woning zelf opgewekt. De woningen worden gebouwd volgens de principes van cradle-to-cradle: er wordt bewust nagedacht over de gebruikte materialen en de energiezuinigheid van het ontwerp. Ook het wooncomfort van de woningen ligt hoog.

 

Maurice Vinken, projectleider bij HEEMwonen: ‘Omdat we het energieverbruik in deze woningen nauwlettend gaan monitoren, is het belangrijk dat de toekomstige bewoners meegaan in de duurzame gedachte of in ieder geval hun verbruik in de gaten houden’.


Blijvend aantrekkelijk

De Heilust heeft een grote metamorfose doorgemaakt in de afgelopen jaren. Het repeterende patroon van bebouwing is doorbroken door sloop. Daarvoor in de plaats is veel groen in de wijk teruggebracht. Deze nieuwbouwwoningen en het nog aan te leggen Park West waar de woningen op uit zullen kijken, maken de wijk straks blijvend aantrekkelijk. Na de bouwvak starten de werkzaamheden.

 

Dit project valt onder het deelproject Heilust.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten