jongmeisje

Feest in de Heilust op 15 september

In de Heilust in Kerkrade-West vinden op 15 september diverse festiviteiten plaats. Deze komen voort uit het het Festival van de Toekomst dat op 14 en 15 september plaats vindt in Zuid Limburg. Op diverse locaties vinden festiviteiten, workshops, debatten en lezingen plaats in het kader van de krimp. Het festival is bedoeld voor buurtbewoners en professionals. Alle programma-onderdelen zijn gratis toegankelijk, maar inschrijven is bij de meeste onderdelen verplicht.

 

Meer informatie en Inschrijven
Voor meer informatie en om u in te schrijven, gaat u naar www.festivalvandetoekomst.nl. Inschrijven kan via www.festivalvandetoekomst.nl/inschrijven

Programma
Klik hier voor het programma op 14 september en klik hier voor het programma op 15 september.


Heilust, Kerkrade-West
Op 15 september staan we ook in het kader van het Festival van de Toekomst stil bij de geplande transformatie van Heilust, samen met de bewoners van de Kerkraadse wijk. We organiseren kaffee und kuchen en een rondleiding op basis van het boek Het Geluk van Limburg door Jack Vinders. Van 12.00 - 18.00 uur is het bovendien feest in de speeltuin! 

 

De wijk speelt een hoofdrol in het boek Het Geluk van Limburg van Marcia Luyten. Zij beschrijft daarin de jeugd van zanger Jack Vinders en geeft de lezer een treffend beeld van de tijdgeest, maar ook van ‘de kolonie’ Heilust. Nu is de karakteristieke wijk toe aan een opknapbeurt. Dit bestaat uit een cluster van verschillende projecten, waaronder verduurzaming van bestaande woningen, sloop en de bouw van energiezuinige woningen.

Er zijn een drietal momenten waarop dit programma-onderdeel plaatsvindt: om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

Let op: er geldt een maximaal aantal inschrijvingen, vol=vol! 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten