jongmeisje

Energieneutrale nieuwbouw Heilust officieel van start

Gisteren onthulde gedeputeerde Ger Koopmans van de Provincie Limburg het bouwbord van de 22 energieneutrale eengezinswoningen in de Gladiolen- en Spireastraat in Kerkrade-West. De woningen worden gebouwd volgens de principes van cradle-to-cradle.

 

start bouw 22 Heilust_17-11-2014_origineelGeen energierekening meer!
Jack Vinken, directeur van HEEMwonen: ‘We willen onze woningvoorraad verduurzamen. Bij nieuwbouw passen we standaard energiezuinige technieken, triple glas, spouwmuur-, dak- en vloerisolatie toe. Dit betekent minder CO²-uitstoot en lagere energielasten voor de bewoners. Bij deze 22 parkwoningen gaan we nog een stap verder. De woningen zullen volledig zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte. Er is geen gasaansluiting maar een warmtepomp en de benodigde elektra wordt door zonnepanelen opgewekt. Bij een gemiddeld verbruik betaalt u alleen de vastrechtkosten van elektriciteit.’ Ook de gemeente Kerkrade is verheugd met de 22 zeer energiezuinige woningen. ‘Op de eerste plaats past het precies binnen het duurzaamheidsbeleid van de gemeente waar in 2015 nadrukkelijk aandacht aan besteed gaat worden en ten tweede zijn de woningen een aanwinst voor de Heilust waar de komende jaren nog veel staat te gebeuren’, aldus wethouder Jo Bok.


Ontwerp voor de toekomst

De woningen worden gebouwd volgens de zogenaamde Cradle-to-Cradle principes. Dit betekent: een ontwerp voor de toekomst (flexibel en demontabel), gebruik makend van zonlicht,  hernieuwbare energie en 'gezonde' materialen, zorgen voor een gezond binnenklimaat en een bijdrage leveren aan de (bio)diversiteit. Er wordt dus bewust nagedacht over de gebruikte materialen en de energiezuinigheid van het ontwerp. Maar ook het wooncomfort van de woningen ligt hoog. HEEMwonen steekt met deze woningen in op een groep bewoners die hecht aan duurzaamheid en energiebesparing.


Informatiecentrum in West

Vanaf 25 november kan iedereen op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur binnenlopen in het Informatiecentrum aan de Kampstraat 69 in Kerkrade-West (Heilust). U kunt hier  - onder het genot van een kop koffie- terecht met uw vragen over de nieuwbouw, maar ook over andere projecten die onlangs van start zijn gegaan of nog moeten starten zoals de sloopwerkzaamheden in de Heilust, het Sociaal Programma, de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in de voormalige kerk en Park West. Tevens is allerlei informatie voorhanden over de projecten.

 

Interesse of meer informatie
Klik hier voor meer informatie over het nieuwbouwproject in de Heilust. U wordt dan doorgeleid naar de website van HEEMwonen. Op deze pagina kunt u tevens uw interesse aangeven voor dit project. U ontvangt dan een e-mailbericht zodra er meer informatie beschikbaar is. In principe houden wij u via deze website op de hoogte van het project. 


West wint aan ruimte

In 2011 hebben de gemeente Kerkrade, HEEMwonen, de Stadsregio Parkstad Limburg en de provincie Limburg een overeenkomst gesloten over de herontwikkeling van Kerkrade-West. Deze herontwikkeling bestaat uit een aantal deelprojecten die bekend staan onder de naam ‘West wint aan ruimte’. Eén van de deelprojecten is de herstructurering van de Heilust.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten