bejaarden

En de nieuwe naam wordt…. ’t Westhoes

Een paar weken geleden deden we via dit Stadsjournaal en via websites en sociale media een oproep een mooie pakkende naam te verzinnen voor het nieuwe gemeenschapshuis (de MFA) in Kerkrade-West. En dat is gelukt! Zo’n 60 mensen namen de moeite één of meerdere namen in te dienen. Iedereen hartelijk dank daarvoor!

 

Op dinsdag 12 juli kwam de 9-koppige jury bijeen om zich te buigen over alle namen die waren binnen gekomen. De jury bestond uit afgevaardigden van de toekomstige verenigingen, van het Bewonersplatform Kerkrade-West, van de zorgpartners, van gemeente, HEEMwonen en enkele bewoners uit West. Samen werd besproken welke zaken belangrijk zijn voor een naam. Zo werd aangegeven dat het liefst ‘West’ in de naam moest voor komen, omdat het om het gemeenschapshuis voor de hele wijk gaat. Verder moest de naam kort en krachtig zijn en makkelijk uit te spreken. Ook moest de nieuwe naam iets zeggen over de functies van het gebouw dan wel over de verbinding. En het liefst een naam met dialect erin.

 

Na een aantal rondes, waarbij steeds minder namen overbleven, kwam de jury uiteindelijk unaniem tot een oordeel. De nieuwe naam wordt ’t Westhoes.

 

Deze naam werd ingediend door twee mensen, namelijk Sandra van der Borght en Fred Consten. Van harte gefeliciteerd! De twee winnaars ontvangen een pakket met uitjes in Kerkrade. Hierin zitten toegangsbewijzen voor GaiaZOO, kaartjes voor een wedstrijd van Roda JC Kerkrade, vrijkaarten voor Vue Kerkrade (bioscoop) en toegangskaarten voor de Beleefbus die deze zomer op woensdag en zaterdag langs alle toeristische attracties van Kerkrade rijdt (www.beleefbuskerkrade.nl).

 

Op donderdag 21 juli namen de twee winnaars hun prijzen in ontvangst. Ze kregen meteen alvast een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de officiële start van de bouw van ’t Westhoes dit najaar.En niet te vergeten: Ze hebben de eer dat het gebouw een door hen verzonnen naam draagt!

 

Op de foto de twee winnaars Fred en Sandra (met dochter).

 

21.07.16 Prijswinnaars nieuwe naam MFA West

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten