man

22 nieuwbouwwoningen in Heilust

ontwerp 22 woningen Heilust_impressie_wIn de Heilust worden vanwege de krimpende bevolking woningen gesloopt. Er zal een park worden aangelegd maar HEEMwonen zal ook een beperkt aantal nieuwbouwwoningen laten bouwen. Waar 69 2-op-1 woningen stonden in de Gladiolen- en Spireastraat zullen 22 duurzame nieuwbouwwoningen gerealiseerd worden. Deze locatie sluit aan op het toekomstige park. 

 

 

De woningen
Het zal gaan om 11 seniorenwoningen en 11 levensloopbestndige woningen. De woningen worden gebouwd volgens de zogenaamde Cradle-to-Cradle principes:

  • Ontwerp voor de toekomst (flexibel en demontabel).
  • Gebruiik makend van zonlicht en hernieuwbare energie.
  • Gebruik makend van 'gezonde' materialen.
  • Zorgen voor een gezond binnenklimaat.
  • Een bijdrage leveren aan de (bio)diversiteit.

 

Klik hier voor de situatieschets of hier voor het ontwerp van de woningen.

 

Energieneutraal 

Het project levert een bijdrage aan het uitvoeringsprogramma van de stadsdeelvisie Kerkrade-West en specifiek voor het onderdeel 'natuurlijk recreëren' van het uitvoeringsprogramma van deze visie. Hierbij gaat het om pilots waarbij onderzocht wordt hoe Kerkrade-West in 2040 energieneutraal kan zijn en hoe duurzame toepassingen van materialen en water kunnen plaatsvinden.

 

Planning

Momenteel is de aanbesteding gestart op basis waarvan een definitieve aannemer geslecteerd zal worden. Vervolgens worden allerlei bouwstukken voorbereid en een aannmersovereenkomst opgesteld. De verwachting is dat de uitvoering begin 2014 zal starten.   

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten