vrouwduiken

Deelprojecten

Herontwikkeling Akerstraat

Voor dit deelgebied wordt ingezet op het versterken van het kernwinkelgebied (in samenwerking met de ondernemersvereniging), omdat dit een katalysator vormt voor de revitalisering van de gehele Akerstraat. Daarbij wordt een duidelijke koppeling gelegd met participatie, veiligheid, identiteit en voorzieningen. De bedoeling was om op de hoek Carboonplein, Kleingraverstraat en omgeving kerk een ingrijpende herontwikkeling te laten plaatsvinden. Hierdoor zou een verdere versterking van de winkelstructuur in het kernwinkelgebied plaatsvinden en kon er een nieuw ontmoetingsplein rondom de kerk worden ontwikkeld.

Dit project is op dit moment niet haalbaar gebleken. De investeringen zijn te groot en de woningen van HEEMwonen te goed om hier aan ontwikkelingen te denken.

 

Wel blijven alle partijen zich inzetten om de mogelijkheden te bezien voor het invullen van leegstaande panden. Er wordt gezocht naar tijdelijke, niet concurrerende invulling voor leegstaande panden in het kernwinkelgebied, bv kansenwinkels. Daarbij kan een koppeling worden gelegd met leerwerkstages. Dergelijke  projecten zijn inmiddels opgestart.

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten