man

Nieuwbouw

     

In de Gladiolen- en Spireastraat in de Heilust in Kerkrade-West zijn 22 woningen gebouwd die uitkijken op park West.

 

Geen energierekening meer! 
HEEMwonen heeft bij de nieuwbouw standaard energiezuinige technieken, triple glas, spouwmuur-, dak- en vloerisolatie toegepast. Dit betekent minder CO²-uitstoot en lagere energielasten voor de huurder. Bij deze 22 parkwoningen gaat de corporatie nog een stap verder. Een nul energie woning is een woning die bij een normaal leefpatroon en normaal comfort over een heel jaar gezien evenveel energie verbruikt als door de woning zelf wordt opgewekt. De woningen zijn dus volledig zelfvoorzienend in hun energiebehoefte. Er is geen gasaansluiting maar een warmtepomp die zorgt voor milieuvriendelijke verwarming en warm water. U kookt dus elektrisch. De benodigde elektra wordt door zonnepanelen opgewekt. Bij een gemiddeld verbruik betaalt u alleen de vastrechtkosten van elektriciteit.

 

Duurzaam ontwerp
Er is bewust nagedacht over de gebruikte materialen en de energiezuinigheid van het ontwerp. De woningen werden gebouwd volgens de zogenaamde Cradle-to-Cradle principes:

  •     ontwerp voor de toekomst (flexibel en demontabel);
  •     gebruik makend van zonlicht en hernieuwbare energie;
  •     gebruik makend van 'gezonde' materialen;
  •     zorgen voor een gezond binnenklimaat;
  •     een bijdrage leveren aan de (bio)diversiteit.


Nieuwbouw Heilust

 


Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten